Hvalpens første besøg hos hundefrisør

At komme til en hundefrisør, kræver tilvænning for den lille hundehvalp – så start tidligt.

Hundefrisør og hundehvalpe - julieshundeklip.dk
Besøg hos hundefrisør kræver tilvænning for din lille hvalp.

Tilvænning til hundefrisør

Det er vigtigt at din lille nye hundehvalp, helt fra start af, både lærer og prøver at komme til en hundefrisør. Også selv om hvalpen ikke er langhåret endnu og ikke skal klippes de første par gange. Men det er vigtigt at hvalpen får en smagsprøve og bliver tilvænnet til at komme til hundefrisør. Det gør nemlig at det bliver en god oplevelse den lille hundehvalp.

Hvad kan du selv gøre?

Træning og tilvænning til at komme til hundefrisør starter allerede i hjemmet når din hvalp er 8 uger gammel. Der er det er utrolig vigtigt at du træner og tilvender din hvalp, både med vask, føn, negleklip, rensning af øre og børstning.

Ved vask er det bedst at bruge hvalpe shampoo og balsam, da pelsen og huden på hundehvalpe er under udvikling. Hvalpe shampoo og balsam er mere skånsomt end shampoo og balsam til voksne hunde, så det vil jeg klart anbefale.

Hvor tit skal du vaske din hund?

Det anbefales at en hund (både hvalp og voksen) skal vaskes en gang om måneden, dette gælder alle pelstyper og racer, for at opretholde en sund hud og pels.

Det er vigtigt at du bruger både bruger shampoo og balsam, hver gang du vasker din hund, og brug nogle gode produkter. I hundesalonen bruger og anbefaler vi produkter fra Iv San Bernard, det er kvalitets produkter der er baseret på huden og pelsens videnskab. 

Obs: Husk at det er vigtigt at du føntørre din hund efter vask. Dette er for at undgå at pelsen filtrer og der kommer svamp i huden grundet fugtighed.

Behandling de første gange hos hundefrisøren

De første par gange får hvalpen en lille tur. Den bliver badet og vasket, bliver føntørret og får klippet negle, klippet poter og klippet omkring øjnene. Vi renser ørerne og endelig sørger vi for at klippe pels omkring numse og tissetøj.

Anbefalet besøg hos hundefrisør (som hvalp)

Første besøg:
8-9 uger: Vask, føn, negleklip, renset øre, klippet poter, eventuelt klip ved øjne og numse.

Andet besøg:
16 uger: Vask, føn, negleklip, renset øre, klippet poter, eventuelt klip ved øjne og numse.

Tredje besøg:
20 uger: Fuld klip med det hele.

Bemærk venligst: Ruhårs Racer som skal trimmes/plukkes, skal til hvalpe trim, når de er 16 uger gamle.


Friz (Bichon Havaneser)

Friz (hvalp) er på besøg i hundesalonen for første gang, for at lære at være til hundefrisør. Han har fået en lille tur med bad, som dækker (vask, føn, negleklip, renset øre, klippet poter, og klippet ved øjne, numse og tissetøjet).
 
Han er blevet vasket i Iv San Bernards hvalpe shampoo og balsam (som jeg anbefaler til alle hundehvalpe).
 

Jack (Shih Tzu)

Jack (hvalp) har også været på besøg i hundesalonen for første gang, for at lære at være til hundefrisør. Han har fået en lille tur med bad, som dækker (vask, føn, negleklip, renset øre, klippet poter, og klip ved øjne, numse og tissetøjet).
 
Han er blevet vasket i Iv San Bernards hvalpe shampoo og balsam (som jeg anbefaler til alle hundehvalpe).
 

Du er meget velkommen til at komme ned og besøge os i hundesalonen og få råd og vejledning om vores forskellige shampooer og balsamer, samt andre pleje produkter.